Γονείς,  Εκπαιδευτικοί,  Μαθητές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – “Κίνδυνοι του Διαδικτύου και Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης”

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια CSI Institute συνδιοργανώνει ημερίδες με τίτλο “Κίνδυνοι του Διαδικτύου και Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης” με σχολεία τεσσάρων περιοχών του νομού Ευρυτανίας.

Στο Κερασοχώρι την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 9:00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κερασοχωρίου

Στη Γρανίτσα την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 12:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Γρανίτσας

Στο Καρπενήσι την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 09:30 π.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου

Στον Φουρνά την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 12:00 μ.μ. στις Λυκειακές Τάξεις Φουρνά

Κεντρικοί ομιλητές των ημερίδων θα είναι ο κος Μανώλης Σφακιανάκης (CV), Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, Ειδικός Ερευνητής – Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και η κυρία Κέλλυ Ιωάννου (CV), Επικεφαλής Καθηγήτρια στον τομέα της Εγκληματολογίας και της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS College και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Uclan.

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη το επιθυμεί και εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος Travel Edition με την υποστήριξη της Eurolife FFH.

Δυο λόγια για τις Ψηφιακές Ακαδημίες…

1. Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων: Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η επιμόρφωσή των γονέων σε ζητήματα διαδικτύου και ασφαλούς πλοήγησης σε αυτό, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική προστασία των παιδιών τους κατά τη χρήση του. Οι θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν οι γονείς είναι οι εξής: -Ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα, για όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τις διαδικτυακές απάτες, τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και την περιήγηση μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών. -Η επικοινωνία του ανηλίκου στο διαδίκτυο, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το online gaming. Η ενότητα αυτή θα εστιάσει ιδιαίτερα σε ζητήματα αποπλάνησης ανηλίκων, ηλεκτρονικού εκφοβισμού (bullying) και εθισμού στο διαδίκτυο. -Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με συμβουλές προς τους γονείς για την αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων. Κάθε κύκλος εκπαίδευσης θα αποτελείται από 8 ώρες διδασκαλίας το μήνα.

2. Ψηφιακή Ακαδημία Μαθητών:  Μέσω της συγκεκριμένης Ψηφιακής Ακαδημίας, οι συμμετέχοντες μαθητές θα διδαχθούν βασικές γνώσεις προγραμματισμού, ρομποτικής και game development. Η Ακαδημία αυτή θα λειτουργεί με μηνιαίους κύκλους εκπαίδευσης, διάρκειας 16 ωρών ο καθένας,

Kαι για τις δύο ακαδημίες οι συμμετέχοντες θα εξασφαλίσουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Είσοδος ελεύθερη

Μετάβαση στο περιεχόμενο